Trimmen

De vacht van uw hond Een goede vachtverzorging is voor uw hond erg belangrijk. Wanneer de vacht niet goed verzorgd wordt kan het haar gaan vervilten en kan de huid niet meer ademen. De hond ondervindt hier hinder van, en gaat niet lekker in zijn vel zitten. Het regelmatig laten trimmen van de vacht is daarom noodzakelijk. Daarnaast is het dagelijks onderhoud van de vacht een belangrijke taak voor iedere hondenbezitter. Trimmen kan op een aantal verschillende manieren gebeuren mede afhankelijk van het ras.
  • plukken    ...is van toepassing bij ruwharige honden.Dit is het met de hand verwijderen van (dode) losse bovenvacht.
  • effileren    ...is van toepassing bij langharige honden.Dit is het uitdunnen/knippen van de vacht met een getande schaar.
  • knippen    ...is van toepassing bij rassen met een doorgroeiende vacht.Dit is het inkorten van de vacht met een rechte schaar.
  • scheren    ...is het met de tondeuse inkorten en modelleren van de vacht.In de trimsalon bekijken we de vachtstructuur, en in overleg met de eigenaar bepalen we wat de juiste behandeling is.
De behandeling Ik hecht er veel waarde aan dat uw hond zich tijdens de behandeling prettig voelt. Dit geldt voor alle honden, maar zeker honden die snel gestrest zijn of eerdere negatieve ervaringen hebben gehad moeten met aandacht worden behandeld. De hond wordt daarom niet vastgezet door middel van riem en/of buikband. Een hond die vastgezet is, kan namelijk zijn lichaamstaal niet meer goed laten zien, waardoor communicatie via kalmerende signalen niet goed meer mogelijk is. U kunt zich voorstellen dat een trimsalon voor uw hond een spannende ervaring is, waarbij hij/zij heel veel signalen laat zien. Ik vind het erg belangrijk om hier op de juiste manier mee om te gaan en dus de hond te begrijpen in zijn gevoel.

1 reactie op “Trimmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *